Livet är inte svårt

Eureka! Det är inte livet som är svårt!

Det är jag som är svår att leva med ^_*

Vilken skön insikt. Det är liksom inte allting runtomkring som måste ändras. Alla andra. Alla förutsättningar. Alla omständigheter.

Det är min inställning. Och bara det kan låta jobbigt, om man ser det som en prestation som man måste uppnå…

Men jag har de sista veckorna hittat en förebild! Yes!

Thérèse av Jesusbarnet - även känd som Jesu lilla blomma.

“Kärlek visar sig i gärningar, så hur ska jag visa min kärlek? Stora gärningar är förbjudna för mig. Det enda sättet jag kan visa min kärlek är genom att sprida blommor och dessa blommor är varje litet offer, varje blick och ord, och att göra de minsta sakerna för kärleken.”, sa hon.

Och det ger mig perspektiv. Det är inte i det stora jag hittar kärleken eller glädjen i livet. Det är i det lilla. I de små små handlingarna. Ett leende, en kram, en puss på kinden, ett vänligt ord, ett tänt ljus, en vacker sång, en fin liten dikt.

Jesus, jag vill vara din lilla lilla blomma.

“Bara en solros ville jag vara.

Vända mig mot solen.

Andas i Din närhet.”

( - en dikt jag skrev för längesen.)

/Vero

4 Responses Subscribe to comments


 1. Kerstin

  Hejsan min vän!

  Tänker ofta på dig. Minns du Club de Sobrinos de Tia Margarita? Du är medlem nummer 1! Jag har öppnat en grupp på Facebook just för detta. Jag skall se hur många av “barnen” från den tiden jag kan ta kontakt med.
  Mina “Perlitas” har jag börjat publicera om fast i enkelt format till att börja med.
  Du nämner konst. Vad gör du Ritar du? Jag behöver hjälp med att ilustrera bibellektioner.
  Du kan kolla http://misperlita.wordpress.com
  Jag kan identifiera lite med hur du har det. Bengt hade liknande problem. Det är skönt att vi har Herren att gå till.
  En stor kram från din vän Kerstin

  Dec 12, 2009 @ 4:46 f m


 2. veronicaschelander

  Minns i alla fall Tia Margarita mycket klart och tydligt ^_* och jag är mer än gärna medlem nr. 1!!!! Jag målar i olja. Vet inte om jag skulle våga mig på att illustrera bibelberättelser men jag vet en duktig konstnär från Älmhult jag skulle kunna ge dig en kontakt till. Tack för dina fina ord om Herren att gå till. Livet är inte svårt, skriver jag…men ibland kan det kännas just så. Så man får försöka lyfta blicken och kämpa lite till - inte ge upp. Kramar. Måste gå nu. Ska kolla hemsidan!!!!!

  Dec 12, 2009 @ 3:12 e m


 3. Morten

  En solros - dom blir ju rätt stora?
  En liten, STOR blomma ville jag vara? ;-D

  mrtn

  Jun 27, 2011 @ 12:23 f m


 4. veronicaschelander

  Ok, Mrtn. Jag erkänner jag har alltid haft små STORA tankar o drömmar om livet :D Kram! Say hi to your darlings!

  Jun 27, 2011 @ 12:55 f m

Reply